Om Koret

koret_2013

Lidt om Køge Bugt Koret

Hver onsdag aften løfter taget sig på Arenaskolen i Hundige. Det er Køge Bugt Koret, der øver sig og skaber en fantastisk stemning på alle måder.

  • Koret er et blandet rytmisk kor under FOF med base på Arenaskolen.
  • Vi synger hver onsdag aften fra september til maj.
  • Koret ledes af vores dygtige og inspirerende korleder, Else Andersen.
  • Vi akkompagneres virtuost af vores klaver-ekvilibrist, Thomas Hübertz.
  • Koret har 40 medlemmer pænt fordelt på begge køn og med god aldersspredning.
  • De fleste kommer fra Køge Bugt området.
  • Vi har oplevet stigende medlemstilgang de senere år, og vi optager stadig gerne nye stemmer – se under “Noget for dig” på hjemmesiden.

Repertoire

Køge Bugt Koret har et alsidigt repertoire indenfor pop, rock, swing, jazz og musical. Vi synger med stor entusiasme spændende arrangementer af bl.a. Queen, Beatles, Michael Jackson, Billy Joel, Stevie Wonder, Mariah Carey og Shu-bi-dua samt klassikere som Under the Boardwalk og Angel Eyes. Vi har arbejdet med musicals som Les Miserable, Phantom of the Opera, West Side Story og Rent samt medleys med James Bond temaer, Poul Simon og Beach Boys m.fl.

Korledelse – dirigent og pianist

Koret blev oprindelig grundlagt i 1981 og har bl.a. været ledet af komponisten Otto Francker (Dansevise). Siden 2008 har Else Andersen på fremragende vis ledet koret. Vi har egen pianist, Thomas Hübertz, som akkompagnerer til såvel prøver som koncerter.

Optræden

Køge Bugt Koret optræder gerne for publikum. Vi arbejder målrettet på at give publikum den bedste oplevelse.

Forårskoncerten er årets musikalske kulmination. Her kan publikum høre vores aktuelle repertoire ved en swingende koncert på Teaterbygningen i Køge. Vi deler som regel aftenen med et andet kor, Coret. Aftenen afsluttes med et festfyrværkeri i form af et fællesnummer med begge kor.

Julekoncerter er en fast tradition. Vi optræder flere gange i december med et muntert julerepertoire, som altid formår at sætte tilhørerne i julestemning – f.eks. i lokale indkøbscentre eller på Greve Bibliotek.

Tivoli danner rammen om korforeningen Kor72’s landsdækkende arrangement, Kordag i Tivoli. Her deltager vi sammen med et utal af kor fra hele landet på den store scene på Plænen.

Vi deltager også i Køge musikfestival i juni.

Øvrige aktiviteter

Hver onsdag aften arbejdes der seriøst med rytmisk musik i stort set alle afskygninger. Arbejdet foregår i en hyggelig og afslappet atmosfære, og der er altid plads til muntre indslag. Der lægges nemlig stor vægt på det sociale, hvilket også bliver slået fast, når koret drager på den årlige weekend hvert efterår. Her går koncentreret arbejde med stemmetræning og nye sange til repertoiret op i en højere enhed med fest og sjov, og gamle og nye medlemmer rystes grundigt sammen.

Koret har en særdeles aktiv bestyrelse, som arbejder effektivt for koret. Der arrangeres optrædener og hyggelige sociale arrangementer som f.eks. ture til Dyrehaven i Klampenborg, juleudflugter med sang i gaderne i København og fælles koraftener med venskabskoret Jyderupkoret.